Συμμετοχή του Αθηνά στο πρώτο mini-Summit του IBISBA

Ψηφιακές Υποδομές στη Βιομηχανική Βιοτεχνολογία

07-02-2024
ΕΚ "Αθηνά"

 

31 Ιανουαρίου και 1 Φεβρουαρίου 2024 διεξήχθη στο Παρίσι το πρώτο mini – Summit του IBISBA (Industrial Biotechnology Innovation and Synthetic Biology Accelerator), με τη συμμετοχή ερευνητών, εκπροσώπων κρατών-μελών της ΕΕ και επιχειρήσεων, που στόχο είχε να αναδείξει μέσα από ενεργό διάλογο, πώς η τεχνολογία μπορεί να βοηθήσει στην μετάβαση της Ευρώπης προς την Κυκλική Βιομηχανία και να χαρτογραφήσει Εθνικές και Ευρωπαϊκές πρωτοβουλίες χρηματοδότησης προς υποστήριξη διεπιστημονικών συνεργασιών με σκοπό την επιτάχυνση της έρευνας και της καινοτομίας.

Το Αθηνά, ως ενεργό μέλος του IBISBA, συμμετείχε ενεργά στον ανοιχτό διάλογο που διεξήχθη. Ο Πρόεδρος του Αθηνά Γιάννης Εμίρης έδωσε το δικό του στίγμα στο πάνελ των ομιλητών αναφερόμενος στις προοπτικές ψηφιακής στήριξης του χώρου της συνθετικής βιοχημείας στην Ευρώπη. Σημαντική παρουσία υπήρξε επίσης και η συμμετοχή του κυρίου Θοδωρή Δαλαμάγκα Αναπληρωτή Διευθυντή του Ινστιτούτου Πληροφοριακών Συστημάτων, του Στυλιανού Σαρτζετάκη Διευθυντή Ερευνών του ίδιου Ινστιτούτου, καθώς και του κυρίου Θανάση Γεντίμη Γενικού Διευθυντή της SYMBIOLABS, εκπροσωπώντας έναν από τους τεχνοβλαστούς του Αθηνά, οι οποίοι εκπροσώπησαν το Αθηνά στο πλαίσιο του διαλόγου που έγινε σε πολλά από τα sessions.

Το Αθηνά συμμετέχει ήδη από το 2022 στην κοινή προσπάθεια των μελών του Μνημονίου συνεργασίας στο πλαίσιο του IBISBA, συμβάλλοντας στο κοινό όραμα αυτής της μεγάλης ερευνητικής υποδομής. Άλλωστε μέρος της στρατηγικής του Αθηνά και σημαντική δραστηριότητά του είναι οι ψηφιακές τεχνολογίες για τη βιοτεχνολογία και την κυκλική οικονομία. Ήδη το Αθηνά παρέχει τεχνολογικές λύσεις και υποστήριξη για υποδομές δεδομένων, προσαρμοσμένα στις ανάγκες του IBISBA.

Το IBISBA είναι μια ευρωπαϊκή δομή έρευνας προσανατολισμένη στον τομέα της βιομηχανικής βιοτεχνολογίας με συμμετοχή ακαδημαϊκών φορέων σε περισσότερες από 15 ευρωπαϊκές χώρες. Παρέχει ένα μοναδικό σημείο πρόσβασης σε ερευνητές από τον ακαδημαϊκό και τον βιομηχανικό τομέα σε ολόκληρο τον κόσμο, προσφέροντας ολοκληρωμένες υπηρεσίες για την ανάπτυξη βιοδιεργασιών από την αρχή ως το τέλος.

Ημερολόγιο εκδηλώσεων

S M T W T F S
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31