Επίσκεψη του Υφυπουργού Ανάπτυξης Μ. Σενετάκη

Καινοτομία και Έρευνα συνδεδεμένη με την Αγορά

22-09-2023
ΕΚ "Αθηνά"

«Επιθυμούμε να εντάξουμε την ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΠΑΝΤΟΥ». Αυτό ήταν το μήνυμα που εξέπεμψε ο υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Μάξιμος Σενετάκης κατά την επίσκεψη του στο  Ερευνητικό Κέντρο Αθηνά.

Ο Υφυπουργός φιλοξενήθηκε στις εγκαταστάσεις του Κέντρου στο Μαρούσι και ενημερώθηκε διεξοδικά από τον Πρόεδρο ΔΣ και Γενικό Διευθυντή καθηγητή Γιάννη Εμίρη, καθώς και τους Διευθυντές των Ινστιτούτων για δράσεις και έργα του Κέντρου.

Kαθώς το Αθηνά έχει μεγάλη παράδοση στη διασύνδεση των ερευνητικών αποτελεσμάτων με την αγορά, ο Υφυπουργός έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τους τεχνοβλαστούς (εταιρείες spin – off), με πρώτη «στάση» της επίσκεψής του την εταιρεία Symbiolabs.

Στη συνέχεια, παρακολούθησε, μεταξύ άλλων, επιδείξεις συστημάτων που ενσωματώνουν  σύγχρονες τεχνολογίες Τεχνητής Νοημοσύνης στην Εκπαίδευση, τη Βιομηχανία και την Πολιτική Προστασία. Επίσης, συνομίλησε με το ερευνητικό και το διοικητικό προσωπικό του Κέντρου.

«Ως Υπουργείο Ανάπτυξης πιστεύουμε βαθιά, στις δυνατότητες του εξαιρετικού επιστημονικού δυναμικού μας και επιθυμούμε να εντάξουμε την ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΠΑΝΤΟΥ, το Ερευνητικό Κέντρο Αθηνά μπορεί να αποτελέσει τον οδηγό για την διάνοιξη νέων δημιουργικών διαύλων διασύνδεσης του ελληνικού οικοσυστήματος έρευνας, τεχνολογίας και καινοτομίας, με την εγχώρια αγορά εργασίας.» ανέφερε ο Υφυπουργός.

«Είμαστε χαρούμενοι που φιλοξενήσαμε τον Υφυπουργό Ανάπτυξης κύριο Μάξιμο Σενετάκη στους χώρους μας. Είχαμε την ευκαιρία να παρουσιάσουμε ένα μέρος από τη δουλειά μας και να επισημάνουμε τα μελλοντικά μας σχέδια για ανάπτυξη στο τρίγωνο της γνώσης: Έρευνα, Εκπαίδευση και Καινοτομία. Στόχος μας είναι να διατηρήσουμε την αγαστή συνεργασία με το Υπουργείο και να αξιοποιήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τους πόρους μας προς όφελος του κοινωνικού συνόλου και της οικονομίας της χώρας» ανέφερε ο Γιάννης Εμίρης σχετικά με την επίσκεψη του Υφυπουργού.

Ημερολόγιο εκδηλώσεων

S M T W T F S
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30