Επίσκεψη 8ου Λυκείου Αμαρουσίου στις Εγκαταστάσεις του Αθηνά

Το Αθηνά δίπλα στους μαθητές και την εκπαίδευση

09-02-2024
ΕΚ "Αθηνά"

Με ιδιαίτερη χαρά στελέχη του Αθηνά υποδέχθηκαν την Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου 2024 μαθητές του 8ου Γενικού Λυκείου Αμαρουσίου. Ο Διευθυντής του Ινστιτούτου Επεξεργασίας του Λόγου κ.Βασίλης Κατσούρος καλωσόρισε τα παιδιά εκ μέρους του Κέντρου συστήνοντας τους τομείς έρευνας και τα επιστημονικά πεδία ενασχόλησής του Κέντρου. Στη συνέχεια η επιστημονική συνεργάτιδα του Κέντρου κα Άννα Βακαλοπούλου, αφού μίλησε στα παιδιά για τις εξελίξεις της Γλωσσικής Τεχνολογίας, έκανε μια ενδιαφέρουσα παρουσίαση της πλατφόρμας AI4EDU η οποία σκοπό έχει να φέρει την καινοτομία στη σχολική εκπαίδευση διερευνώντας, εφαρμόζοντας και αξιολογώντας τεχνολογίες της Τεχνητής Νοημοσύνης (AIEd). Οι τεχνολογίες αυτές υποστηρίζουν νέες, ευέλικτες, εξατομικευμένες, ελκυστικές και αποτελεσματικές προσεγγίσεις στη διδασκαλία και τη μάθηση, στο πλαίσιο των αυξανόμενων προκλήσεων που δημιουργεί ο ψηφιακός μετασχηματισμός της εκπαίδευσης.

Ακολούθησε ένα ολιγόλεπτο διάλειμμα κατά τη διάρκεια του οποίου μοιράστηκαν αναμνηστικά και σνακ στους μαθητές και στη συνέχεια επιστημονικοί συνεργάτες του Κέντρου παρουσίασαν τη διαδικτυακή πλατφόρμα ΕπιSTEAΜουσική. Αυτή η STEAM (Science, Technology, Engineering, Arts, Mathematics) πλατφόρμα είναι προσβάσιμη από μαθητές και εκπαιδευτικούς τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, έχοντας ως στόχο τη διδασκαλία και εκμάθηση των Φυσικών επιστημών, της Τεχνολογίας, της Μηχανικής και των Μαθηματικών μέσω της Μουσικής. Το εκπαιδευτικό περιεχόμενο της διαδικτυακής πλατφόρμας είναι διαθέσιμο για χρήση στα σχολεία και υποστηρίζεται από προτεινόμενα διαθεματικά σχέδια μαθημάτων και εκπαιδευτικά σενάρια εφαρμογής με τη μορφή project.

Οι μαθητές, αφού περιηγήθηκαν στις εγκαταστάσεις του «ΑΡΧΙΜΗΔΗ», μιας από τις Μονάδες του Αθηνά που έχει ως στόχο την τη δημιουργία στην Ελλάδα μιας διεθνώς αναγνωρισμένης ερευνητικής κοινότητας σε θέματα ΑΙ, αλγορίθμων και δεδομένων,  ήρθαν σε επαφή με την εφαρμογή PSLifestyle κάνοντας οι ίδιοι μέτρηση του δικού τους ενεργειακού αποτυπώματος και λαμβάνοντας συστάσεις για τους τρόπους μείωσής του.

Το Αθηνά στηρίζει τη μαθητική κοινότητα και βρίσκεται στο πλάι των νέων ανθρώπων που θα συνεχίσουν και θα ενισχύσουν το όραμα και τις προσπάθειες σε ερευνητικά πεδία που μπορούν να βελτιώσουν και να δώσουν λύσεις για την κοινωνία και τον άνθρωπο.

Ημερολόγιο εκδηλώσεων

S M T W T F S
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31