Διεθνής βράβευση για Επιστημονική Συνεργάτιδα του Αθηνά

24-10-2023
ΜΑΑ

Η Δρ. Ebun Akinsete, Επιστημονική Συνεργάτιδα της Μονάδας Αειφόρου Ανάπτυξης του Ερευνητικού Κέντρου Αθηνά, διακρίθηκε ανάμεσα στις 50 γυναίκες – πρωτοπόρους παγκοσμίως σε θέματα βιωσιμότητας (Global 50 Women In Sustainability Awards™) από το The SustainabilityX® Magazine.

Σκοπός του θεσμού αυτού είναι να αναδείξει δυναμικές γυναίκες στον Τομέα της Αειφόρου Ανάπτυξης που δεν συμβάλλουν, απλώς, αλλά ανοίγουν νέους δρόμους, κάνουν την αλλαγή και διαμορφώνουν ένα πιο βιώσιμο και πράσινο μέλλον.

Η Δρ. Akinsete διακρίθηκε για τις προσπάθειές της να μετατρέψει τους στόχους για βιώσιμη ανάπτυξη σε απτές δράσεις, καθώς και για την πρωτοπόρα έρευνα που διεξάγει στο πεδίο αυτό.

H ίδια ανέφερε σχετικά με τη βράβευση:

«Οι γυναίκες, παγκοσμίως, πλήττονται δυσανάλογα από τις περιβαλλοντικές και κοινωνικές προκλήσεις που επιφέρει η κλιματική αλλαγή. Για αυτόν ακριβώς τον λόγο, βρίσκονται και στην «πρώτη γραμμή» του αγώνα για τη βιώσιμη ανάπτυξη. Η ενίσχυση της φωνής των γυναικών μπορεί να δημιουργήσει ένα θετικό ντόμινο εξελίξεων στα θέματα της βιωσιμότητας».

Λίγα λόγια για την Ebun

Η Δρ. Ebun Akinsete είναι Κύρια Ερευνήτρια στη Μονάδα Αειφόρου Ανάπτυξης του Ερευνητικού Κέντρου Αθηνά και του Δικτύου United Nations Sustainable Solutions, υπό το Δίκτυο AE4RIA. Είναι ιδρύτρια της εταιρείας συμβούλων GEN Sustainable Solutions με έδρα τη Νιγηρία  και συνιδρύτρια του Transformative and Participatory Approaches Unit- UN Global Climate Hub. Το έργο της στοχεύει στην ανάδειξη των ανθρώπων ως κινητήρια δύναμη στον δρόμο της βιώσιμης μετάβασης. Είναι, επίσης, Αντιπρόεδρος της Πρωτοβουλίας Diversity, Equity and Inclusion - European Association of Environmental and Resource Economists.

Ημερολόγιο εκδηλώσεων

S M T W T F S
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31