Μνημόνιο Συνεργασίας με το Εθνικό Ερευνητικό Ινστιτούτο της Κίνας για ΤΝ

27-09-2023
ΕΚ "Αθηνά"

Μνημόνιο Συνεργασίας υπέγραψαν την Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου o Πρόεδρος και Γενικός Διευθυντής του Ερευνητικού Κέντρου Αθηνά, καθηγητής Γιάννης Εμίρης και η καθηγήτρια ZHAO Zhiyun, Γενική Διευθύντρια του Institute of Scientific & Technical Information (ISTIC), Πεκίνο, το οποίο υπάγεται στο Υπουργείο Έρευνας και Τεχνολογίας της Κίνας με σκοπό την προώθηση της Έρευνας στο πεδίο της Τεχνητής Νοημοσύνης.

Το ISTIC, το οποίο ιδρύθηκε τον Οκτώβριο του 1956, είναι ένα ερευνητικό ινστιτούτο επιστημονικής και τεχνολογικής πληροφόρησης σε εθνικό επίπεδο. Στο πλαίσιο του Μνημονίου Συνεργασίας, το ISTIC μπορεί να λειτουργήσει ως μέσο διασύνδεσης και να διευκολύνει τις συνέργειες μεταξύ των κινεζικών και ελληνικών ερευνητικών ιδρυμάτων σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος, όπως, μεταξύ άλλων: η Επεξεργασία Φυσικής Γλώσσας, η χρήση Τεχνητής Νοημοσύνης στην διακυβέρνηση και η διαφάνεια και η ηθική εφαρμογή της Τεχνητής Νοημοσύνης.

Σημαντικός στόχος του Μνημονίου αποτελεί, τέλος, η διεθνής ανταλλαγή επιστημόνων με κύριο ερευνητικό αντικείμενο την Τεχνητή Νοημοσύνη και η συμμετοχή τους σε επιστημονικές εκδηλώσεις όπως: συνέδρια, φόρουμ, σεμινάρια κ.ο.κ.

Κατά την επίσκεψη της αποστολής του ISTIC πραγματοποιήθηκαν παρουσιάσεις των δύο φορέων, καθώς και συναντήσεις με Διευθυντές των Ινστιτούτων και με επιστημονικούς συνεργάτες του Αθηνά.

Ο Πρόεδρος Γιάννης Εμίρης  δήλωσε: «Οι διεθνείς συνεργασίες βρίσκονται στον πυρήνα των προτεραιοτήτων του Ερευνητικού Κέντρου Αθηνά. Η υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας με το ISTIC αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα και διαμορφώνει γόνιμο περιβάλλον για την περαιτέρω διεθνοποίηση του ΕΚ Αθηνά και την προώθηση πρωτοποριακών συνεργειών στον Τομέα της ΤΝ».

Ημερολόγιο εκδηλώσεων

S M T W T F S
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30