Athena / Industry Day

Ημέρα δικτύωσης και διασύνδεσης του Ερευνητικού Κέντρου Αθηνά με τον επιχειρηματικό κόσμο

02-02-2024
ΕΚ "Αθηνά"

Σε μια προσπάθεια να ενθαρρύνει τον επιχειρηματικό κόσμο, να προσεγγίσει και να γνωρίσει καλύτερα τα αποτελέσματα που παράγονται στα ερευνητικά Ινστιτούτα και Μονάδες του, το Ερευνητικό Κέντρο Αθηνά υποδέχθηκε την Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2023 στον φιλόξενο χώρο του Impact Hub Athens, εκπροσώπους άνω των 20 εταιρειών από διαφορετικούς τομείς. Η ιδέα του Industry Day, βασίζεται στην πεποίθηση ότι η διασύνδεση της ακαδημαϊκής έρευνας με τον παραγωγικό τομέα μπορεί να παράξει πολλαπλά οφέλη για την κοινωνία και την οικονομία, αλλά και να δώσει λύσεις στη σύγχρονη βιομηχανία.

 

Την εκδήλωση άνοιξε ο Διευθυντής και Πρόεδρος ΔΣ του Ερευνητικού Κέντρου Αθηνά Γιάννης Εμίρης ο οποίος αφού έκανε μια συνοπτική παρουσίαση του Ερευνητικού Κέντρου συστήνοντας τα 4 Ινστιτούτα, και τις 7 Μονάδες του, αναφέρθηκε στην ανάπτυξη που παρουσιάζει τα τελευταία χρόνια το Αθηνά, υπογραμμίζοντας παράλληλα την ανάγκη να σημειωθεί αντίστοιχη ανάπτυξη της σχέσης με τη Βιομηχανία. Αποστολή του Αθηνά, όπως επεσήμανε ο κύριος Εμίρης, είναι η Εφαρμοσμένη Έρευνα και Καινοτομία τονίζοντας πως το Αθηνά είναι αφοσιωμένο αποκλειστικά στις ψηφιακές τεχνολογίες, κάτι που το καθιστά μοναδικό ανάμεσα στα ερευνητικά κέντρα που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα. 
 

 

Στη συνέχεια έδωσε το λόγο στους ερευνητές και επιστημονικούς συνεργάτες του Κέντρου, οι οποίοι μέσα από flash talks έδωσαν μια συνοπτική εικόνα των δραστηριοτήτων και των ερευνητικών τους αποτελεσμάτων. Ακολούθως η σκυτάλη δόθηκε στον Γενικό Διευθυντή της Ansys Hellas, κ.Μπάμπη Μπακολιά, τον οποίο ο κύριος Εμίρης κάλεσε να μιλήσει ως εκπρόσωπος μεγάλης αμερικανικής εταιρείας λογισμικού για τα οφέλη που είχε η εταιρεία του από τη συνεργασία με το Αθηνά. Ακολούθησε ανοιχτή συζήτηση με όλους τους συμμετέχοντες, αναφορικά με το ποιοι μηχανισμοί θα μπορούσαν να αναπτυχθούν και πώς θα μπορούσε να μετεξελιχθεί η σχέση μεταξύ ερευνητικού κέντρου και επιχειρήσεων ώστε να αποφέρει ακόμα περισσότερα οφέλη. Ενδεικτική ήταν και η τοποθέτηση ενός άλλου διακεκριμένου καλεσμένου, του κ. Χρήστου Ταραντίλη, Εταίρου και Επικεφαλής του Τομέα Κεντρικής Κυβέρνησης και Δημοσίου στην EY Ελλάδας: “Το Αθηνά έχει ένα πολύ μεγάλο προτέρημα: …Έχει συγκεκριμένο όραμα και εφικτό”.
 
Η ημέρα έκλεισε με δικτύωση μέσα από προγραμματισμένες one-to-one αλλά αυθόρμητες συναντήσεις, ενισχύοντας έτσι την ώσμωση που μπορεί να προκύψει από τη συνάντηση των δυο πλευρών, του ερευνητικού και του επιχειρηματικού κόσμου.
 
1st Athena Industry Day, μια καλή μέρα και μια πρωτοβουλία που το Αθηνά θα διατηρήσει στην ατζέντα του.
 

Ημερολόγιο εκδηλώσεων

S M T W T F S
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30