Ομιλία του Κωνσταντίνου Δασκαλάκη στο ΙΝΒΙΣ

05-07-2023
ΙΝΒΙΣ

Δελτίο Τύπου - Ομιλία του παγκοσμίου φήμης Καθηγητή Κωνσταντίνου Δασκαλάκη στο ΙΝΒΙΣ του ΕΚ «Αθηνά»
 
Με εντυπωσιακή επιτυχία και πρωτοφανή συμμετοχή του κοινού ολοκληρώθηκε η επίσκεψη και ομιλία του Καθ. Κωνσταντίνου Δασκαλάκη, η οποία διοργανώθηκε από το Ινστιτούτο Βιομηχανικών Συστημάτων (ΙΝΒΙΣ) του Ερευνητικού Κέντρου «Αθηνά» την Πέμπτη 29 Ιουνίου 2023.
Στην αρχή της εκδήλωσης, τον Καθηγητή κ. Δασκαλάκη προλόγισε ο Διευθυντής του ΙΝΒΙΣ/ΕΚ «Αθηνά» Καθ. Χρυσόστομος Στύλιος, ο οποίος είχε και την πρωτοβουλία της πρόσκλησης του διακεκριμένου ομιλητή εκ μέρους του Ινστιτούτου.
Στη συνέχεια το λόγο έλαβε ο Καθ. Δασκαλάκης, ο οποίος παρέθεσε ομιλία με τίτλο “Equilibria, Non-Convexity & Deep Learning”, την οποία παρακολούθησε πληθώρα εκπροσώπων του ακαδημαϊκού, ερευνητικού και επιχειρηματικού κόσμου, μεταξύ των οποίων καθηγητές των Πανεπιστημίων Πατρών & Πελοποννήσου, ερευνητές & εκπρόσωποι ερευνητικών φορέων της ευρύτερης περιοχής, εργαζόμενοι των επιχειρήσεων του ΕΠΠ, υποψήφιοι διδάκτορες, μεταπτυχιακοί & προπτυχιακοί φοιτητές.
Στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων του Επιστημονικού Πάρκου Πατρών, ο κος Δασκαλάκης είχε την ευκαιρία να μιλήσει για θέματα ισορροπιών και μη κυρτότητας αναφορικά με τις τεχνικές βαθιάς μάθησης, ενώ το κοινό, το οποίο υποδέχθηκε θερμά το φιλοξενούμενο ομιλητή, είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει την ανάλυση του και να απευθύνει σχετικές ερωτήσεις μετά το πέρας της ομιλίας, αναπτύσσοντας ουσιαστική διαδικασία εποικοδομητικού διαλόγου.
Ο προσκεκλημένος ομιλητής, Κωσταντίνος Δασκαλάκης είναι καθηγητής του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Επιστήμης Υπολογιστών του ΜΙΤ και μέλος του Εργαστηρίου Πληροφορικής και Τεχνητής Νοημοσύνης του ιδίου Πανεπιστημίου. Το 2018 διακρίθηκε με το Βραβείο Νεβάνλινα από την διεθνή ένωση μαθηματικών, ενώ ασχολείται ερευνητικά με τη θεωρία υπολογισμού και τον τρόπο που συνδέεται με τη θεωρία παιγνίων, τα οικονομικά, τη στατιστική και τη μηχανική μάθηση. Θεωρείται ένας από τους κορυφαίους επιστήμονες αυτή τη στιγμή παγκοσμίως στον τομέα του και αποτελεί έναν από τους πιο καταξιωμένους Έλληνες της διασποράς.
Ο Κωσταντίνος Δασκαλάκης, σε συνεργασία με τους Χρίστο Παπαδημητρίου και Τίμο Σελή, έχουν οργανώσει το Κέντρο Έρευνας στην Τεχνητή Νοημοσύνη, την Επιστήμη Δεδομένων και τους Αλγορίθμους «ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ» που αποτελεί μονάδα του ΕΚ «Αθηνά».
Στο τελευταίο μέρος της εκδήλωσης, ερευνητές του ΙΝΒΙΣ, συνεργαζόμενα μέλη ΔΕΠ και συνεργάτες είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με τον κ.  Δασκαλάκη ανοιχτά ερευνητικά ζητήματα και εξετάσουν τις δυνατότητες ερευνητικής συνεργασίας. Στην συνέχεια έλαβε χώρα επίσκεψη του Καθ. Δασκαλάκη στους χώρους του ΙΝΒΙΣ/ΕΚ «Αθηνά», αλλά και ξενάγηση στο Επιστημονικό Πάρκο Πατρών, καθώς και ενημέρωση σχετικά με τις καινοτόμες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται εκεί από τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΕΠΠ Καθηγητή Βασίλη Λουκόπουλο.

Ημερολόγιο εκδηλώσεων

S M T W T F S
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30