Κοπή Πρωτοχρονιάτικης Πίτας στις εγκαταστάσεις του Αθηνά στην Πάτρα

Απονομή τιμητικής πλακέτας στον πρώτο Διευθυντή του ΙΝΒΙΣ

20-02-2024
ΙΝΒΙΣ

Σε ιδιαίτερο κλίμα που σηματοδοτούν τα 25 χρόνια λειτουργίας του Ινστιτούτου Βιομηχανικών Συστημάτων (ΙΝΒΙΣ), πραγματοποιήθηκε η παραδοσιακή κοπή πίτας στις εγκαταστάσεις του Ινστιτούτου στο Επιστημονικό Πάρκο Πατρών.

Την εκδήλωση άνοιξε ο Διευθυντής του ΙΝΒΙΣ και Καθηγητής στο Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών, της Σχολής Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Χρυσόστομος Στύλιος ο οποίος υποδέχθηκε τον Αντιπεριφερειάρχη Εξυπηρέτησης του Πολίτη και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δυτικής Ελλάδος, Θεόδωρο Βασιλόπουλο. Ο κύριος Βασιλόπουλος τάχθηκε στο πλάι της ερευνητικής κοινότητας δηλώνοντας ότι στόχος του είναι να προαχθεί και να αναδειχθεί η δυναμική της ερευνητικής κοινότητας του τόπου σε πρότυπο για τη νέα γενιά, με εμβέλεια που να ξεπερνά τα εθνικά αλλά και τα ευρωπαϊκά σύνορα.

Τον Aντιπεριφερειάρχη διαδέχθηκε στο βήμα ο Πρόεδρος του Ερευνητικού Κέντρου Αθηνά, Καθηγητής Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών Γιάννης Εμίρης, ο οποίος, αφού αναφέρθηκε στην ανάπτυξη του Αθηνά το 2023 με την ίδρυση ενός ακόμη Ινστιτούτου, αυτού της Ρομποτικής, τόνισε τον κομβικό ρόλο του ΙΝΒΙΣ στη συνεργασία με όλα τα υπόλοιπα Ινστιτούτα και Μονάδες του Αθηνά και τις δυνατότητες που προκύπτουν από αυτή την ερευνητική διάδραση. Παράλληλα επεσήμανε τη δυναμική της ευρύτερης περιοχής της Δυτικής Ελλάδας, τείνοντας χείρα συνεργασιών και συμπράξεων. Ο κ. Εμίρης αναφέρθηκε στην επετειακή συγκυρία τόσο για το Αθηνά όσο και το ΙΝΒΙΣ, δηλώνοντας την πρόθεση του Κέντρου για εξωστρέφεια, ώστε η καινοτομία και η εφαρμοσμένη έρευνα να παραγάγει συγκεκριμένα αποτελέσματα και οφέλη για όλους. Ενδεικτικό παράδειγμα και η ίδρυση του τεχνοβλαστού Avisense.AI που προέκυψε από ερευνητές του Αθηνά στο ΙΝΒΙΣ σε συνεργασία με καθηγητές από το Πανεπιστήμιο Πατρών. Η Avisense.AI με την υποστήριξη που έλαβε ειδικότερα από τη Μονάδα Corallia του Αθηνά, έχει τη δυναμική πλέον να ανοιχθεί σε εφαρμογές που αφορούν το Διάστημα.

Ο κ. Στύλιος από την πλευρά του, επεσήμανε ότι στόχος του Ινστιτούτου υπήρξε πάντα η αριστεία, η προαγωγή της έρευνας και η ανάπτυξη της περιοχής, τονίζοντας ταυτόχρονα την πρόοδο του Ινστιτούτου με αύξηση των έργων και του ερευνητικού δυναμικού του. Μίλησε για την εξωστρέφεια που επιδεικνύει σταθερά και τις συνεργασίες που έχει αναπτύξει και συνεχίζει να αναπτύσσει τόσο σε τοπικό όσο και σε εθνικό αλλά και διεθνές επίπεδο. Ο κ. Στύλιος ανέφερε ότι το επόμενο διάστημα θα ξεκινήσουν οι εργασίες για την ανέγερση του ιδιόκτητου κτηρίου του Αθηνά δίπλα στο Επιστημονικό Πάρκο, ενώ για το μέλλον τόνισε την πρόθεση για αύξηση των συνεργασιών τόσο με δημόσιους όσο και με ιδιωτικούς φορείς, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι το ΙΝΒΙΣ μπορεί να έχει ένα ξεχωριστό ρόλο στον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας. 

Ιδιαίτερη ήταν η στιγμή που ακολούθησε, καθώς το Ινστιτούτο θέλησε, επ’ αφορμή της επετείου, να τιμήσει «τον πρωτεργάτη και οραματιστή του ΙΝΒΙΣ, τον πρώτο Διευθυντή του Ινστιτούτου και καθηγητή του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Πατρών Γεώργιο Παπαδόπουλο» απονέμοντας του αναμνηστική πλακέτα.

Ο Αναπληρωτής Διευθυντής του ΙΝΒΙΣ Θανάσης Καλογεράς, προλογίζοντας το εκλεκτό μέλος της οικογένειας του Ινστιτούτου, δήλωσε συγκινημένος, καθώς το όραμα του κ. Παπαδόπουλου είναι αυτό που έχει καθορίσει την εξαιρετική πορεία του Ινστιτούτου όλα αυτά τα χρόνια, ενώ ο ίδιος ο κ. Παπαδόπουλος εξέφρασε την χαρά και ικανοποίηση του για την εξελικτική πορεία του Ινστιτούτου, αποτέλεσμα της εξαιρετικής στελέχωσης και της συστηματικής ερευνητικής προσπάθειας προσηλωμένης σταθερά τις αξίες και τους στόχους του. Ο ομιλητής μας έδωσε ενδιαφέροντα στοιχεία για την ιστορία του Ινστιτούτου καθώς και το όραμα του ιδίου και των συνιδρυτών του για επιστημονική αριστεία, εξωστρέφεια και μεταφορά της τεχνολογίας προς τη βιομηχανία.

Η εκδήλωση έκλεισε με το παραδοσιακό κόψιμο της πίτας και με εορταστική ατμόσφαιρα δικτύωσης και επικοινωνίας  στους φιλόξενους χώρους του Επιστημονικού Πάρκου Πατρών.

Ημερολόγιο εκδηλώσεων

S M T W T F S
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30