Διοργάνωση του 2ου διαγωνισμού e-Prevention στο ICASSP 2024

Συνδιοργάνωση: Ινστιτούτο Ρομποτικής

19-02-2024
ΙΡΟ

Το Ινστιτούτο Ρομποτικής συνδιοργανώνει το 2ο διαγωνισμό e-Prevention: Psychotic and Non-Psychotic Relapse Detection using Wearable-Based Digital Phenotyping στο πλαίσιο του διεθνούς συνεδρίου IEEE International Conference on Acoustics, Speech & Signal Processing  (ICASSP) 2024, του σημαντικότερου συνεδρίου της ΙΕΕΕ κοινότητας επεξεργασίας σήματος και μηχανικής μάθησης  (IEEE Signal Processing Society - SPS).  

 

Η ανάδειξη σύνθετων ερευνητικών προβλημάτων και η ενθάρρυνση της ερευνητικής εργασίας σε νέα προκλητικά προβλήματα όπως αυτά που σχετίζονται με την περίθαλψη και τη ρομποτική (healthcare robotics) είναι ζητήματα καίριας σημασιας για το Ινστιτούτο. H μελέτη της ανθρώπινης δραστηριότητας και η ανάπτυξη καινοτόμων αυτόματων συστημάτων ικανών να αντιληφθούν και να μάθουν τις διαφορετικές εκφάνσεις των ανθρώπινων δράσεων μπορεί να δώσει ώθηση σε τομείς της ρομποτικής όπως στην αλληλεπίδραση των ανθρώπων με τα ρομπότ.

Με την αρωγή του Ινστιτούτου Ρομποτικής, στο επίκεντρο του 2ου e-Prevention Challenge τέθηκε ο εντοπισμός υποτροπών μέσω της διερεύνησης μοτίβων από την καθημερινότητα 40 ατόμων με ψυχικές διαταραχές. Για τις ανάγκες του διαγωνισμού αξιοποιήθηκε μια από τις μεγαλύτερες βάσεις βιοσημάτων, που δημιουργήθηκε κατά τη διάρκεια του ερευνητικού έργου e-Prevention, με πάνω από 20.000 ημέρες καταγραφής της δραστηριότητας 60 ατόμων μέσα από έξυπνα ρολόγια.

Ομάδες από την ακαδημαϊκή κοινότητα, τη βιομηχανία αλλά και μεμονωμένα άτομα πειραματίστηκαν και υπέβαλαν τις συμμετοχές τους στο διαγωνισμό. Οι ομάδες που υπέβαλαν τις 5 κορυφαίες λύσεις θα παρουσιάσουν τις μεθόδους που ανέπτυξαν αλλά και τα ερευνητικά τους συμπεράσματα.

Κατά τη διάρκεια του ICASSP 2024, 14-19 Απριλίου στη Σεούλ, αναμένουμε με χαρά την συνάντηση των συνέδρων, συμμετεχόντων στο διαγωνισμό και μη, για μια εκτενή συζήτηση πάνω στα θέματα της επεξεργασίας σήματος στην ψυχική υγεία και τον εντοπισμό των υποτροπών σε ασθενείς με ψυχικές διαταραχές.

Ημερολόγιο εκδηλώσεων

S M T W T F S
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30