Το Αμερικανικό Κολλέγιο Αθηνών και το Ερευνητικό Κέντρο «Αθηνά» συνδιοργάνωσαν Forum Επιχειρηματικότητας

Στο πλαίσιο του Συνεδρίου ICASSP 2023

15-06-2023
ΙΕΛ

O καθηγητής Κωνσταντίνος Παπαδιάς, Επιστημονικός Διευθυντής του Ε.Κ. του Αμερικανικού Κολλεγίου Αθηνών και οι Δρ. Νάσος Κατσαμάνης και Εβίτα Φωτεινέα του Ινστιτούτου Επεξεργασίας Λόγου του Ερευνητικού Κέντρου «Αθηνά» συνδιοργάνωσαν ένα εμβληματικό Forum Επιχειρηματικότητας και Έκθεση νεοφυών επιχειρήσεων (startup fair), στο πλαίσιο του Συνεδρίου ICASSP (International Conference on Acoustics, Speech, and Signal Processing), του κορυφαίου διεθνούς συνεδρίου της μεγάλης επιστημονικής κοινότητας Signal Processing Society (SPS) του ΙΕΕΕ.

Το Forum, το οποίο πραγματοποιείται για δεύτερη χρονιά στο πλαίσιο του ICASSP, και περιλάμβανε για πρώτη φορά Έκθεση νεοφυών επιχειρήσεων, πραγματοποιήθηκε στη Ρόδο, τη Δευτέρα 5 Ιουνίου 2023. Στόχος του ήταν να συγκεντρώσει τα μέλη του μεγάλου και δυναμικού οικοσυστήματος καινοτομίας που σχετίζεται με το Signal Processing προκειμένου να ανταλλάξουν σκέψεις και εμπειρίες, να προωθήσουν συνέργειες, καθώς και να εμπνεύσουν τη νέα γενιά επιστημόνων που ασχολούνται με την επεξεργασία σημάτων.

«Είμαστε πολύ περήφανοι που καταφέραμε να αναδείξουμε την εξαιρετική δουλειά των συναδέλφων και να συντονίσουμε μία αξιοσημείωτη συγκέντρωση μελών στους τομείς της επεξεργασίας σημάτων και της μηχανικής μάθησης…» ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο Δρ. Νάσος Κατσαμάνης.

Η εκδήλωση αυτή είναι απόδειξη του δυναμικού περιβάλλοντος που καλλιεργείται από το οικοσύστημα καινοτομίας της επεξεργασίας σημάτων.

Το εκτενές πρόγραμμα του Forum περιλάμβανε κεντρικές ομιλίες, συζητήσεις σε πάνελ, ευκαιρίες κοινωνικής και επαγγελματικής δικτύωσης, καθώς και Έκθεση νεοφυών επιχειρήσεων, στην οποία δώδεκα ελληνικές και διεθνείς startups παρουσίασαν τα προϊόντα τους. Την έκθεση ακολούθησε Διαγωνισμός  Παρουσιάσεων (Pitch Competition), κατά τη διάρκεια της οποίας νέοι επαγγελματίες της startup κοινότητας παρουσίασαν τις ιδέες τους σε τομείς και αντικείμενα όπως: Βιοπληροφορική, Υεία και ηχητικά συστήματα, μέχρι αυτόνομα οχήματα, ραντάρ απεικόνισης και πρόληψη πυρκαγιών. Οι νέοι συμμετέχοντες έλαβαν πολύτιμες συμβουλές από τους γνώστες, επί των θεμάτων αυτών.

Διαβάστε αναλυτικότερο άρθρο (στα αγγλικά), εδώ.

Ημερολόγιο εκδηλώσεων

S M T W T F S
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30