Στην Άννα Μπουσδούκου το ειδικό βραβείο Δημοσιογραφικής Αριστείας του Ιδρύματος Μπότση "Γ. Καραγιάννης"

23-01-2020
ΕΚ "Αθηνά"

Το Βραβείο Δημοσιογραφικής Αριστείας "Γιώργος Καραγιάννης" απονεμήθηκε και φέτος προς τιμή του αείμνηστου καθηγητή του Πολυτεχνείου και πρώτου πρόεδρου του Ερευνητικού Κέντρου "Αθηνά", παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, θεσμικών προσωπικοτήτων, μελών της Κυβέρνησης, του κλήρου και της Βουλής των Ελλήνων στην κατάμεστη Λέσχη Αξιωματικών στην Πλατεία Ρηγίλλης. Το Βραβείο απονέμεται στο πλαίσιο των Δημοσιογραφικών Βραβείων του Ιδρύματος Προαγωγής Δημοσιογραφίας "Αθανασίου Βασ.Μπότση" με χορηγία του European Communication Institute, σε Επικοινωνητές που υπηρέτησαν με εξέχοντα τρόπο κατά τον παρελθόντα χρόνο τις επιστήμες της Τεχνολογίας και Δημοσιογραφίας.
 
Στο πλαίσιο του θεσμού, αποδέκτης του βραβείου "Γιώργος Καραγιάννης" ήταν η Άννα Μπουσδούκου, η οποία έλαβε τη διάκριση από τον Πρύτανη του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου καθ. δρ Ανδρέα Μπουντουβή. H Άννα Mπουσδούκου βραβεύτηκε "για τη συμβολή της στην ίδρυση και διοίκηση του iMEdD – incubator for Media Education and Development καθώς και για τον ρόλο της στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, σε σχέση με υποστηρικτικές πρωτοβουλίες και δράσεις του IΣΝ εις όφελος της Κοινωνίας και της Ποιοτικής Δημοσιογραφίας”.
 
Η Άννα – Κύνθια Μπουσδούκου είναι Διευθύνουσα Σύμβουλος και συνιδρύτρια του iMEdD – incubator for Media Education and Development. Από το 2016, η Άννα – Κύνθια είναι, επίσης, σύμβουλος του Ιδρύματος σε δωρεές για την ενίσχυση της δημοσιογραφίας και έχει την επιμέλεια και παρουσίαση της μηνιαίας σειράς εκδηλώσεων του ΙΣΝ,ΔΙΑΛΟΓΟΙ. Είναι δημοσιογράφος με 13 χρόνια εμπειρίας, έχοντας εργαστεί ως ρεπόρτερ στο ραδιόφωνο, και στη συνέχεια ως συντάκτρια ειδήσεων και παραγωγός εκπομπών. Παράλληλα, έχει αρθρογραφήσει σε ποικίλα έντυπα.
Το 2011, της ανατέθηκε η παρουσίαση του δελτίου ειδήσεων της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ, και έως το 2018 ήταν επίσης υπεύθυνη για την παρουσίαση πρωινής δίωρης ενημερωτικής τηλεοπτικής εκπομπής με θέματα εγχώριας αλλά και διεθνούς επικαιρότητας, πολιτικής, οικονομίας, επιστήμης και καινοτομίας. Είναι απόφοιτος του τμήματος Κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου με κατεύθυνση Κοινωνιολογία των ΜΜΕ, και μέλος της ομάδας του TEDxThessaloniki, το οποίο παρουσιάζει τα τελευταία χρόνια.