To si-Cluster βραβεύει τις ελληνικές εταιρείες διαστημικής τεχνολογίας στη Γενική του Συνέλευση

18-12-2017
CORALLIA

Για ακόμα μία χρονιά, το si-Cluster βράβευσε τις ταχέως αναπτυσσόμενες εταιρείες διαστημικών τεχνολογιών και εφαρμογών, EMTech,Heron Engineering, Weasic Microelectronics, Geomatics, Theon Sensors, Space Hellas, Terra Spatium, European Dynamics, MaP και Prisma Electronics  κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή των μελών του και την υποστήριξη του Corallia και της ΕΒΙΔΙΤΕ στις 8 Δεκεμβρίου στο α2-innohub. Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης κ. Νίκος Παππάς.
 
Με κριτήρια οικονομικούς δείκτες, όπως ανάπτυξη των εξαγωγών, του κύκλου εργασιών, και την προσφορά θέσεων εργασίας οι εταιρείες επιβραβεύτηκαν για την αναπτυξιακή τους πορεία και τον κοινωνικό αντίκτυπο των επιχειρήσεων τους. Η EMTech κατέλαβε την πρώτη θέση για την θετική της απόδοση σε τέσσερις αναπτυξιακούς δείκτες μεταξύ όλων των μελών του si-Cluster. Το βραβείο για τον υψηλότερο κύκλο εργασιών νεοσύστατης εταιρείας κατέκτησε η Heron Engineering. Η Weasic διακρίθηκε για τον υψηλότερο κύκλο εργασιών στην κατηγορία πολύ μικρής εταιρείας. Την πρώτη θέση για τον υψηλότερο κύκλο εργασιών μικρής εταιρείας κατέλαβε η Geomatics. Η Theon Sensors βραβεύτηκε για τον υψηλότερο κύκλο εργασιών μεσαίας επιχείρησης και η Space Hellas για τον υψηλότερο κύκλο εργασιών μεγάλης εταιρείας. Tην πρώτη θέση για τη μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση του κύκλου εργασιών της κατέκτησε η Terra Spatium. Για την μεγαλύτερη απασχόληση αριθμού εργαζομένων και τις υψηλότερες εξαγωγές βραβεύτηκε η εταιρεία European Dynamics, ενώ για τη μεγαλύτερη ανάπτυξη θέσεων εργασίας βραβεύτηκε η εταιρεία MaP. Την υψηλότερη ανάπτυξη εξαγωγών σημείωσε η εταιρεία Prisma Electronics κατακτώντας την πρώτη θέση στην κατηγορία.
 
Ο κ. Νίκος Παππάς, απευθυνόμενος στις επιχειρήσεις του διαστημικού κλάδου τόνισε: «Από την Ελλάδα δεν λείπουν ούτε τα μυαλά, ούτε η επιχειρηματικότητα. Σήμερα αισθάνομαι ότι βρίσκομαι ανάμεσα σε ανθρώπους και επιχειρήσεις που μπορούν να γίνουν η αιχμή του δόρατος για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας. Είναι καιρός όλες οι δυνάμεις του τόπου, πολιτεία, επιχειρήσεις, ακαδημαϊκή κοινότητα, να δουλέψουν συντονισμένα για να κάνουμε τη μεγάλη διαφορά.»
 
Ο Δρ. Jorge Sanchez, Πρόεδρος ΔΣ si-Cluster και CSFO Corallia ανέφερε: «Με μεγάλη χαρά βραβεύσαμε τις εταιρείες του si-Cluster για την αναπτυξιακή τους πορεία και τη διεθνή τους παρουσία τη χρονιά που πέρασε. Το si-Cluster, με αυτά τα ελπιδοφόρα τα αποτελέσματα των μελών του, έχει εδραιωθεί πλέον ως ένα από τα πιο δυναμικά οικοσυστήματα στο χώρο της διαστημικής σε όλο τον κόσμο. Με την υποστήριξη του Υπουργείου ΨΗΠΤΕ, τη δημιουργία του Ελληνικού Διαστημικού Οργανισμού και το ενημερωμένο στρατηγικό σχέδιο που αποφάσισε η ΓΣ του si-Cluster έχουμε να περιμένουμε από το 2018 μόνο καλύτερα αποτελέσματα.»
Ο Δρ. Θανάσης Πότσης, Πρόεδρος ΕΒΙΔΙΤΕ είπε: «Η Ελληνική βιομηχανία διαστήματος αποδεικνύει για ακόμη μια φορά ότι είναι σε θέση πλέον να διεκδικήσει ολοένα και μεγαλύτερο κομμάτι από την παγκόσμια αγορά διαστήματος Μια αγορά μεγαλύτερη των 200 δισ. ευρώ με ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης μεγαλύτερο του 8%. Είμαστε πραγματικά περήφανοι γιατί Ελληνικά προϊόντα (hardware & software) αναγνωρίζονται πλέον από τους μεγάλους κατασκευαστές διαστημικών συστημάτων ενώ παράλληλα η τεχνολογία αιχμής που δημιουργείται στην χώρας μας μπορεί και πρέπει να συμβάλει στην ανάπτυξη προϊόντων και λύσεων σε τομείς όπως, του ναυτιλιακού εξοπλισμού, την άμυνας και του ιατρικού εξοπλισμού συμβάλλοντας με τον τρόπο αυτό στην ενίσχυση της οικονομίας της χώρας μας.»
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο της Γενικής  Συνέλευσης παρουσιάστηκαν τα επιτεύγματα που υλοποίησε το si-Cluster μέσα στο 2017 και τέθηκαν οι στόχοι και η στρατηγική ανάπτυξης του Cluster για τη νέα χρονιά, με την επιδίωξη να συνεχίσει τη δυναμική του πορεία ανάπτυξης που το κατατάσσουν μεταξύ των καινοτόμων οικοσυστημάτων παγκοσμίου εμβέλειας στη διαστημική. Επιπλέον, έλαβαν χώρα παρουσιάσεις για ευκαιρίες μέσω εθνικών και ευρωπαϊκών προγραμμάτων και συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης για τις τρέχουσες τεχνολογικές εξελίξεις στην αεροδιαστημική και τις διεθνείς τάσεις στην αγορά της διαστημικής βιομηχανίας.
 
Τέλος, τέσσερα νέα μέλη από τον ακαδημαϊκό και ερευνητικό χώρο έγιναν αποδεκτά μετά την παρουσίαση των δραστηριοτήτων τους: το Τμήμα Γεωγραφίας του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου, το Εργαστήριο Φυσικής της Ατμόσφαιρας του Πανεπιστημίου Πατρών, το Εργαστήριο Δασικής Διαχειριστικής και Τηλεπισκόπησης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και το Ινστιτούτο Τηλεπικοινωνιακών Συστημάτων του Πολυτεχνείου Κρήτης.

Ημερολόγιο εκδηλώσεων

S M T W T F S
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30