O Καθηγ. M.Γαροφαλάκης, Διευθυντής ΙΠΣΥ, μιλάει για τη διάκριση του ως ACM fellow

15-01-2019
ΙΠΣΥ

Ο Μίνως Γαροφαλάκης, Διευθυντής του Ινστιτούτου Πληροφοριακών Συστημάτων (ΙΠΣΥ) του ΕΚ 'Αθηνά' και Καθηγητής της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Πολυτεχνείου Κρήτης, έλαβε πρόσφατα τη σημαντική διάκριση του ACM Fellow 2018, απο την ACM (Association for Computing Machinery), το μεγαλύτερο και σημαντικότερο οργανισμό επαγγελματιών πληροφορικής παγκοσμίως. Στην συνέντευξη που ακολουθεί, ο Μ.Γαροφαλάκης μιλάει για τη συνεισφορά του στην επιστήμη των υπολογιστών, την απήχηση του έργου του αλλά και τις δυσκολίες ενός τέτοιου επιτεύγματος. 
 
Χαρακτηρίζοντας τα δεδομένα ως ‘το νέο καύσιμο’ για την 4η βιομηχανική επανάσταση, ο Διευθυντής του ΙΠΣΥ διαπιστώνει ότι η ελληνική κοινότητα τα τελευταία χρόνια επιδεικνύει αυξανόμενα δυναμική παρουσία στο χώρο της επεξεργασίας δεδομένων και αναδεικνύει κορυφαίους επιστήμονες. 
 
Ωστόσο, το γεγονός ότι μόνο 2 από τους 18 Έλληνες επιστήμονες που έχουν λάβει τη διάκριση του ACM Fellow στην ιστορία του θεσμού, βρίσκονται στην Ελλάδα (ο Γ.Ιωαννίδης, Πρόεδρος του ΕΚ "Αθηνά" και ο ίδιος), καταδεικνύει πόσο δύσκολο είναι για ένα επιστήμονα που ζει στην Ελλάδα να λάβει αυτόν τον τίτλο. «Είναι πιο δύσκολα τα πράγματα όταν είσαι στην Ελλάδα» δηλώνει ο Μ. Γαροφαλάκης, μιλώντας από τη θέση ενός κορυφαίου Έλληνα ερευνητή που διακρίνεται σήμερα σε διεθνές επίπεδο, εκφράζει όμως ελπίδες ότι στο μέλλον θα αναστραφεί το φαινόμενο εκροής σπουδαίων επιστημόνων στο εξωτερικό.
 

Ημερολόγιο εκδηλώσεων

S M T W T F S
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30