Η αρχαιολογική έρευνα στη Μακεδονία και στη Θράκη ξεδιπλώνεται μέσα απο τον νέο τόμο της σειράς 'Αρχαιολογία'

02-03-2018
ΙΕΛ

Μια πρωτότυπη συμβολή στην αρχαιολογική βιβλιογραφία της Μακεδονίας και της Θράκης αποτελεί ο τέταρτος τόμος της σειράς "Αρχαιολογία" που κυκλοφόρησε απο τις εκδόσεις Μέλισσα, υπο την επιστημονική επιμέλεια του Α.Βλαχόπουλου, Αν. Καθηγητή Προιστορικής Αρχαιολογίας και της  Δ. Τσιαφάκη, ερευνήτριας του Ερευνητικού Κέντρου "Αθηνά".
 
Πρόκειται για ένα πολύτιμο έργο που ξεδιπλώνει τον πλούτο των πληροφοριών που έφερε στο φώς η αρχαιολογική σκαπάνη στην περιοχή της Μακεδονίας και Θράκης μέσα απο κείμενα 85 συγγραφέων -διευθυντές των ανασκαφών και έμπειροι ερευνητές του πεδίου και των αρχαίων πηγών-.  Ξεκινώντας απο την Πίνδο και τον Όλυμπο και καταλήγοντας στον Έβρο, ο τέταρτος τόμος της σειράς δίνει στον αναγνώστη τη δυνατότητα να ακολουθήσει τις ιστορικές και αρχαιολογικές διαδρομές και να ταξιδέψει τόσο στον  χρόνο -απο την απώτατη ιστορία έως το τέλος της αρχαιότητας- όσο και στο χώρο -απο νομό σε νομό της Μακεδονίας και της Θράκης- για να συναντήσει τα σημαντικότερα αρχαιολογικά τεκμήρια κάθε περιοχής. Η πλούσια φωτογραφική τεκμηρίωση, υψηλής ποιότητας εικονογράφηση, εποπτικοί χάρτες και μεστά κείμενα συμπληρώνουν το έργο.
 
Ο τόμος παρουσιάστηκε σε επίσημη εκδήλωση που έλαβε χώρα στο Μουσείο της Ακρόπολης (5/2/2018) και κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία της χώρας απο τις εκδόσεις Μέλισσα