Τη θερμοκοιτίδα ESA BIC Greece ανακοινώνει το Corallia

Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος | EK Αθηνά

17-03-2021
CORALLIA

H Μονάδα Τεχνολογικών Συνεργατικών Σχηματισμών Corallia του Ερευνητικού Κέντρου "Αθηνά", ανακοινώνει σήμερα, Τετάρτη, 17 Μαρτίου 2021, την επίσημη έναρξη της θερμοκοιτίδας ESA BIC Greece για τη στήριξη startups που δραστηριοποιούνται στον τομέα του Διαστήματος, την οποία δρομολογεί το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος (ESA) στην Ελλάδα.

Την τελετή θα τιμήσουν με την παρουσία τους και θα πραγματοποιήσουν σύντομη παρέμβαση, ο κ. Κυριάκος Πιερρακάκης. Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, η κ. Elodie Viau, Δ/ντρια Τηλεπικοινωνιών και Ολοκληρωμένων Εφαρμογών της ESA, καθώς και ο Καθ. Ιωάννης Εμίρης, εκλεγμένος Πρόεδρος του ΕΚ "Αθηνά".

Η λειτουργία του ελληνικού ESA BIC είναι το αποτέλεσμα του προγραμματισμού της Γενικής Γραμματείας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης για την ενεργό συμμετοχή της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Διαστημική Στρατηγική. Αντικείμενο του ESA BIC Greece θα είναι η στήριξη ελληνικών startups που δραστηριοποιούνται στην ανάπτυξη λύσεων και υπηρεσιών για τον χώρο του Διαστήματος. Η θερμοκοιτίδα θα ενισχύει τη μεταφορά τεχνογνωσίας από τις εφαρμογές του Διαστήματος σε εφαρμογές της καθημερινότητας και θα ενθαρρύνει την ανάπτυξη των startups και της επιχειρηματικότητας στη χώρα μας.

Το Corallia του ΕΚ "Αθηνά" θα συνεργάζεται στενά με την ESA για την υποστήριξη έως και 25 ελληνικών startups για 5 έτη με αντικείμενο σχετικό με τις τεχνολογίες του Διαστήματος. Η ESA εγκαινίασε τον θεσμό των κέντρων επώασης επιχειρήσεων το 2003 και σήμερα λειτουργούν 22 ESA BICs σε όλη την Ευρώπη σε παραπάνω από 60 τοποθεσίες. Περίπου 200 startups επιλέγονται κάθε χρόνο για ένταξη στα ESA BICs, ενώ μέχρι σήμερα ο θεσμός έχει δημιουργήσει περισσότερες από 1000 επιχειρήσεις που απασχολούν χιλιάδες εργαζόμενους υψηλής κατάρτισης σε όλη την Ευρώπη.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το ESA BIC Greece: www.esa-bic.gr