Η διανοητική ιδιοκτησία στις ψηφιακές τεχνολογίες

Εκπαιδευτικό εργαστήριο από το ΕΚ "Αθηνά" και το Κέντρο "Αρχιμήδης"

06-10-2021
ΕΚ "Αθηνά"

Το Κέντρο Έρευνας, Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας «Αρχιμήδης» διοργανώνει με την υποστήριξη του Ερευνητικού Κέντρου «Αθηνά» το διαδικτυακό εκπαιδευτικό-ενημερωτικό εργαστήριο «Προστασία και διαδικασίες κατοχύρωσης της διανοητικής ιδιοκτησίας στις ψηφιακές τεχνολογίες», στο πλαίσιο του 4ου Κύκλου Εργαστηρίων Αξιοποίησης Εφαρμοσμένης Έρευνας, τη Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2021 και ώρα 13:00 – 15:00.
 
Μέχρι τώρα, όλοι έχουμε αντιληφθεί ότι η μετάβαση σε ψηφιακές λύσεις των προκλήσεων είναι ο βασικός οδηγός για την οικονομική ανάπτυξη. Είτε προσπαθείτε να βρείτε μια νέα θεραπεία για τον καρκίνο, είτε να αναπτύξετε μια νέα λύση για την παρακολούθηση της κίνησης των οχημάτων (road traffic control), πιθανότατα χρησιμοποιείτε μια ψηφιακή διαδικασία/αλγόριθμο για να σας βοηθήσει να επεξεργαστείτε τον τεράστιο όγκο δεδομένων που έχετε συμπεριλάβει. Στις περισσότερες περιπτώσεις, η ψηφιακή διαδικασία/αλγόριθμος μαζί με τα δεδομένα που έχετε συλλέξει και χρησιμοποιήσει θα αποτελέσουν τον πυρήνα της λύσης που αναπτύσσετε. Επομένως, είναι ζωτικής σημασίας κατά τη διάρκεια των αναπτυξιακών μας προσπαθειών να είμαστε σε θέση να κατανοήσουμε τι έχουμε εφεύρει, πώς θα το προστατέψουμε καλύτερα στο πλαίσιο της Διανοητικής Ιδιοκτησίας και ποιοι είναι οι δυνητικοί δρόμοι για την εμπορική αξιοποίηση.
 
Στο συγκεκριμένο εργαστήριο, μεταξύ άλλων, θα αναφερθούμε στα παρακάτω θέματα:
 
• Στρατηγικές Διαχείρισης και Προστασίας Διανοητικής Ιδιοκτησίας για ψηφιακές λύσεις.
• Βέλτιστες Πρακτικές για Ακαδημαϊκά Ιδρύματα στον τομέα της προστασίας της ΔΙ και της εμπορικής αξιοποίησης ερευνητικών αποτελεσμάτων στον ψηφιακό χώρο.
• Ο δρόμος για την αξιοποίηση ψηφιακών προϊόντων και υπηρεσιών από το Εργαστήριο στην Αγορά.
• Ανάπτυξη Τεχνοβλαστών και Startups από ερευνητές μέλη των Ακαδημαϊκών Ιδρυμάτων.
 
Συμμετέχουν, παρουσιάζουν και σχολιάζουν οι: Δρ. Νίκος Μηνάς, European Patent Attorney, Δρ. Χρήστος Βαΐτσης, Υπεύθυνος Γραφείου Μεταφοράς Τεχνολογίας του ΕΚ «Αθηνά», και ο Δρ. Γιάννης Δημητρακόπουλος, Υπεύθυνος Γραφείου Μεταφοράς Τεχνολογίας του Κέντρου «Αρχιμήδης» του ΕΚΠΑ.
 
Για δήλωση συμμετοχής, παρακαλούμε πατήστε εδώ. Ώρα Εισόδου στην πλατφόρμα: 12:30
 
Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της εκδήλωσης.