Toulouse Space Show 2018: Η Ελληνική διαστημική καινοτομία σε επιχειρηματική αποστολή στην σημαντικότερη Ευρωπαϊκή έκθεση για το Διάστημα

15-05-2018
CORALLIA

Το si-Cluster, το Ελληνικό Cluster στον τομέα των αεροδιαστημικών τεχνολογιών και εφαρμογών, διοργανώνει, σε συνεργασία με τον αρμόδιο εθνικό φορέα Enterprise Greece, επιχειρηματική αποστολή στην Τουλούζη της Γαλλίας από 26 έως 28 Ιουνίου 2018 στο πλαίσιο της έκθεσης Toulouse Space Show 2018 και προσκαλεί όσες εταιρείες ή φορείς ενδιαφέρονται να λάβουν μέρος.

Η αποστολή πραγματοποιείται υπό το συντονισμό του Corallia και σε συνεργασία με την Ένωση Ελληνικών Βιομηχανιών Διαστημικής Τεχνολογίας και Εφαρμογών (ΕΒΙΔΙΤΕ), του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών Ελλάδας (ΣΕΠΕ) και του Συνδέσμου Εταιρειών Κινητών Εφαρμογών Ελλάδος (ΣΕΚΕΕ). 

Η ελληνική αποστολή θα συμμετέχει με εθνικό περίπτερο στο κεντρικότερο σημείο της έκθεσης για τη βέλτιστη ανάδειξη των καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών που αναπτύσσονται στην Ελλάδα, καθώς και για την καλύτερη πρόσβαση στις παγκόσμιες αλυσίδες αξίας του κλάδου των διαστημικών τεχνολογιών. Επιπρόσθετα, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να λάβουν μέρος σε B2B συναντήσεις με άλλους φορείς που θα παρευρεθούν στην έκθεση και με την υποστήριξη της si-Cluster Business Development Ambassador που βρίσκεται στην Τουλούζη εδώ και 7 μήνες για να προετοιμάσει την ελληνική παρουσία. 

Tο si-Cluster προσκαλεί ενδιαφερόμενες δραστηριοποιούμενες στον κλάδο επιχειρήσεις, ερευνητικά ινστιτούτα, πανεπιστημιακά εργαστήρια να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους για συμμετοχή στην αποστολή μέχρι την Τρίτη 15 Μαΐου 2018 στο info@si-Cluster.gr. Θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας για την κάλυψη των θέσεων.

Επιπλέον, το si-Cluster, έχοντας ως βασικό στρατηγικό στόχο την αύξηση της εξωστρέφειας των μελών του, έχει προγραμματίσει συγκεκριμένες δράσεις για το 2018 και το 2019. Αρχικά, στις 24 Μαΐου 2018, το si-Cluster θα παρευρεθεί στο ESA Global Space Economic Workshop Space Cybersecurity for Mobility στο Brindisi της Ιταλίας. Η προώθηση των Μελών μας στο εξωτερικό δε σταματά όμως στα ευρωπαϊκά σύνορα. Έτσι, το si-Cluster θα βρίσκεται στη Japan International Aerospace Exhibition στο Τόκυο από τις 28 εως τις 30 Μαρτίου 2018, θέλοντας να προσεγγίσει την ιαπωνική αγορά και να ανοίξει νέους δρόμους στις ελληνικές εξαγωγές. Η στρατηγική παρουσία του si-Cluster στις σημαντικότερες διεθνείς εκθέσεις θα ολοκληρωθεί με μεγάλο εθνικό pavilion στη Space Tech Expo Bremen 2019. Από 19 έως τις 21 Νοέμβρη 2019 οι ελληνικές διαστημικές τεχνολογίες και εφαρμογές θα βρίσκονται στη Βρέμη συνεχίζοντας τη δυναμική πορεία που ξεκίνησε το 2017.

Θέλοντας, επίσης, να υποστηρίξει την προσπάθεια των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων να διευρύνουν τους εξαγωγικούς τους ορίζοντες, το si-Cluster συμμετέχει στο ευρωπαϊκό έργο SPACE2IDGO. Στο πλαίσιο του έργου, θα διοργανωθούν 5 αποστολές από SMEs σε Καναδά (Σεπτέμβριος 2018), Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (Ιανουάριος 2019), Κολομβία (Μάρτιος 2019), Χιλή (Ιούλιος 2019) και Κίνα (Οκτώβριος 2019) με σκοπό τη σύναψη εμπορικών συμφωνιών για ανάπτυξη εφαρμογών και τεχνολογιών στους τομείς της Κινητικότητας (Mobility), Ενέργειας (Energy), Logistics, Δημιουργικής Βιομηχανίας (Creative Industries) και Αγροκαλλιέργειας (Agriculture). Πριν από κάθε αποστολή θα γίνει εξειδικευμένα online mentoring σεμινάρια για κάθε αγορά-στόχο, ενώ με το πέρας κάθε αποστολής θα υπάρξει follow-up προσαρμοσμένο στις ανάγκες κάθε συμμετέχουσας εταιρείας. 

Μείνετε συντονισμένοι για να ενημερωθείτε πρώτοι για κάθε ευκαιρία εξωστρέφειας και παρουσίας στις μεγάλες αεροδιαστημικές αγορές του κόσμου.