Η μαγεία της πληροφορικής συνάντησε το Athens Science Festival!

10-05-2018
ΕΚ "Αθηνά"

Το ΕΚ "Αθηνά" συμμετείχε και φέτος δυναμικά στο Athens Science Festival που, με μήνυμα "Επιστήμη χωρίς Σύνορα", πραγματοποιήθηκε για πέμπτη συνεχή χρονιά από 24 έως 29 Απριλίου 2018, μαγνητίζοντας το ενδιαφέρον των επισκεπτών μέσα από τον μαγικό κόσμο της ψηφιακής τεχνολογίας!
 
Στο χώρο του ΕΚ "Αθηνά" στη διαδραστική έκθεση του Athens Science Festival, μαθητές, φοιτητές, εκπαιδευτικοί, οικογένειες είχαν την ευκαιρία να φορέσουν για λίγο τα ψηλά τους καπέλα και να ανακαλύψουν μαζί με τους ερευνητές του Κέντρου την επιστήμη της πληροφορικής: να γνωρίσουν βασικές αρχές της αλγοριθμικής σκέψης, να ανακαλύψουν τον κόσμο των μηχανών αναζήτησης, να παίξουν με νέα τεχνολογικά εργαλεία, με ρομπότ, αλλά και με εφαρμογές που ως στόχο έχουν μια διαφορετική προσέγγιση στα σύγχρονα μονοπάτια της πληροφορικής μέσα από την τέχνη και το παιχνίδι. Νέες καινοτόμες εφαρμογές παρουσιάστηκαν σε ένα ειδικά σχεδιασμένο πάνελ συζήτησης με θέμα «Ψηφιακοί κρίκοι στη διατροφική αλυσίδα» για τη βελτίωση της αγροτικής παραγωγής και της βιοποικιλότητας, δίνοντας παράλληλα το έναυσμα για μια ενδιαφέρουσα ανταλλαγή απόψεων με το ακροατήριο για τις διατροφικές συνήθειες. 
 
Η μαγεία της επιστήμης της πληροφορικής συνάντησε ένα εξαιρετικό και ανήσυχο κοινό. Οι ερευνητές του ΕΚ "Αθηνά" έδιναν καθημερινά απαντήσεις στα ερωτήματα που προέκυπταν από τις σχεδιασμένες δράσεις. 
 
Η παρουσία των ερευνητών του ΕΚ "Αθηνά" συμπληρώθηκε με δράσεις για παιδιά από το City Lab και με δραστηριότητες net art o Νίκος Βογιατζής (Σχεδιαστής των Μέσων, Εικαστικός). 
 
Δείτε φωτογραφίες από την παρουσία του ΕΚ "Αθηνά" στο ASF2018 εδώ.
 
Δείτε το βίντεο της εκδήλωσης «Ψηφιακοί Κρίκοι στη Διατροφική Αλυσίδα» εδώ