Συμμετοχή του ΕΚ «Αθηνά» στο Regional Growth Conference 2020

Κλιματική Αλλαγή, Βιώσιμη Ανάπτυξη και Υψηλές Τεχνολογίες

18-06-2020
ΕΚ "Αθηνά"

To Ερευνητικό Κέντρο «Αθηνά» συμμετέχει στο φετινό Regional Growth Conference (RGC), το οποίο διοργανώνεται το διάστημα 2-4 Ιουλίου στην Πάτρα και διαδικτυακά, με την παρουσία τεσσάρων ανθρώπων του στις θεματικές ενότητες της πράσινης και βιώσιμης ανάπτυξης και του ανθρώπινου δυναμικού για την τέταρτη βιομηχανική επανάσταση.
 
Το RGC διοργανώνεται από το 2013 και αποτελεί μία δημόσια πλατφόρμα διαλόγου μεταξύ κυβερνητικών, περιφερειακών, πανεπιστημιακών και επιχειρηματικών εκπροσώπων, που πρέπει να συνεργαστούν, ώστε να ενσωματώσουν ταχύτατα σε ό,τι κάνουν τις πολιτικές περιφερειακής ανάπτυξης που προωθούν οι Ευρωπαϊκοί θεσμοί αλλά και να μάθουν από τις καλές πρακτικές που υλοποιούνται στα κράτη-μέλη και σε άλλες Περιφέρειες.
 
Την Παρασκευή 3 Ιουλίου στις 11:00, ο καθηγ. Γιάννης Ιωάννιδης, Πρόεδρος και Γεν. Διευθυντής του ΕΚ «Αθηνά», η καθ. Φοίβη Κουντούρη, Διευθύντρια του EIT Climate-KIC Hub Greece και η Λυδία Παπαδάκη, Manager του Climate-KIC Hub Greece συμμετέχουν στο online session με τίτλο «Πράσινη και Βιώσιμη Ανάπτυξη» και συζητούν για την εφαρμογή των στόχων του ΟΗΕ για τη βιώσιμη ανάπτυξη (SDGs). Το πάνελ συντονίζει η Κατερίνα Χριστοφιλίδου, Δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ.
 
Την ίδια ημέρα στις 16:00 στην Achaia Clauss, ο καθηγ. Δημήτρης Σερπάνος, Διευθυντής του Ινστιτούτου Βιομηχανικών Συστημάτων (ΙΝΒΙΣ) του ΕΚ «Αθηνά» συμμετέχει στο session με τίτλο «Προετοιμάζοντας το ανθρώπινο δυναμικό για την τέταρτη βιομηχανική επανάσταση» με επίκεντρο της συζήτησης την άμεση εφαρμογή ενός νέου μοντέλου περιφερειακής ανάπτυξης βασισμένο στις προκλήσεις της κλιματικής αλλαγής και της υψηλής τεχνολογίας. Τη συζήτηση θα συντονίσει ο Παντελής Νικολαΐδης, Συνεργάτης του Γενικού Γραμματέα Εσωτερικών & Οργάνωσης, Συντονιστή της Πρωτοβουλίας ReBrain Greece - Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος.
 
Μπορείτε να ενημερωθείτε για το πλήρες πρόγραμμα εδώ. Για την εγγραφή στο συνέδριο μπορείτε να επισκεφθείτε τη σελίδα εδώ.