To NLP Theatre μας πηγαίνει στο θέατρο του μέλλοντος

Tεχνητή Nοημοσύνη στο θέατρο από το ΙΕΛ

06-10-2021
ΙΕΛ

Η ομάδα του NLP Theatre  του Ινστιτούτου Επεξεργασίας του Λόγου (ΙΕΛ) του ΕΚ "Αθηνά" μας ταξιδεύει στο μέλλον με μια πειραματική θεατρική παράσταση. Την Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2021, στο θέατρο Αργώ, «Ο Μικρός Πρίγκιπας μεταφέρεται στο μέλλον», με εφαρμογές Τεχνητής Νοημοσύνης και προσφέρει νέες εμπειρίες στους θεατές.
 
Η  παράσταση αποτελεί μεταφορά σκηνών του Μικρού Πρίγκιπα με χρήση επαυξημένου 3D σκηνικού. Το έργο NLP Theatre - Καινοτόμες Εφαρμογές Συστημάτων Επεξεργασίας Φυσικού Λόγου και Ψηφιακών Μέσων στο Θέατρο και τις Παραστατικές Τέχνες, αξιοποιεί τεχνολογίες αναγνώρισης ομιλίας για να ενισχύσει τη θεατρική εμπειρία και να προσφέρει επιπλέον δυνατότητες προσβασιμότητας σε μια θεατρική παράσταση.
 
Στην παράσταση χρησιμοποιούνται μέθοδοι τεχνητής νοημοσύνης για τον αυτόματο συγχρονισμό ροών φωτισμού, εικονικών χαρακτήρων, υπέρτιτλων, μεταγλώττισης, ακουστικής περιγραφής και ελληνικής νοηματικής γλώσσας με το θεατρικό δρώμενο. Η εφαρμογή του NLP Theatre στοχεύει μεν στον αυτόματο συντονισμό όλων αυτών των ροών, επιτρέπει όμως, την ανθρώπινη παρέμβαση για άμεση προσαρμογή σε περίπτωση αστοχιών. Ουσιαστικά, το NLP Theatre προτείνει ένα θέατρο του μέλλοντος που θα «ακούει» τους ηθοποιούς και θα ρυθμίζει τα πάντα αυτόματα, αλλά ταυτόχρονα θα επιτρέπει διορθωτικές παρεμβάσεις από ένα άτομο.
 
Σημειώνεται ότι η παράσταση είναι κλειστή για το ευρύ κοινό, με προσκεκλημένους θεατές απο ομάδες ειδικού ενδιαφέροντος, που θα κληθούν να συμπληρώσουν ερωτηματολόγιο αξιολόγησης.
Αν ενδιαφέρεστε να παρακολουθήσετε την παράσταση, στείλτε το αίτημά σας με email: media@athenarc.gr
 
Η παράσταση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της Δράσης ΕΡΕΥΝΩ-ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ-ΚΑΙΝΟΤΟΜΩ και συγχρηματοδοτήθηκε από το Ευρωπαικό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης & Εθνικούς πόρους μέσω του Ε.Π. Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα & Καινοτομία (ΕΠΑνΕΚ).
 

Ημερολόγιο εκδηλώσεων

S M T W T F S
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30