To EK "Αθηνά" συμμετέχει στο έργο iMuSciCA

01-06-2017

Το έργο iMuSciCA  -ερευνητικό έργο στον Ορίζοντα2020-  έρχεται να καλύψει τις σύγχρονες απαιτήσεις της εκπαίδευσης και μάθησης με την εφαρμογή  νέων παιδαγωγικών μεθόδών STEAM και καινοτομικών εργαλείων  εκπαιδευτικής τεχνολογίας. Έτσι υποστηρίζει την ενεργή, συμμετοχική, προσωποποιημένη μάθηση που ενισχύει τη διαδικασία της ανακάλυψης και παρέχει στους διδάσκοντες και τους μαθητές δυνατότητες συνεργασίας, συνδημιουργίας και συλλογικής απόκτησης γνώσης. 
 
Το έργο απευθύνεται σε μαθητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με στόχο να υποστηρίξει τη διδασκαλία βασικών μαθημάτων STEM (Φυσική, Γεωμετρία, Μαθηματικά, Τεχνολογία) καθώς και να ενισχύσει την ανάπτυξη της δημιουργικότητας  και των δεξιοτήτων εκμάθησης μέσω της ενασχόλησης του μαθητή με τη μουσική. 
 
 
Αναγνωρίζοντας τη θετική επιρροή της μουσικής και γενικότερα της τέχνης στην δημιουργικότητα και τις διαδικασίες μάθησης, το iMuSciCA εστιάζει στην ανάπτυξη και διευρεύνση τεχνολογιών που διευκολύνουν την ενσωμάτωση ανοικτών εργαλείων συν-δημιουργίας στις μουσικές δραστηριότητες καθώς και στη διερεύνση πρακτικών που δίνουν στον μαθητή τη δυνατότητα να ανακαλύψει διαφορετικά φαινόμενα ή άρχές της φυσικής, γεωμετρίας, μαθηματικών και τεχνολογίας μέσα απο δημιουργικές μουσικές δραστηριότητες. Ταυτόχρονα, δίνει τη δυνατότητα στους δασκάλους να σχεδιάσουν αποτελεσματικές πλατφόρμες μάθησης και επίλυσης προβλημάτων και να παράγουν εκπαιδευτικό υλικό που ενσωματώνει καινοτόμες εκπαιδευτικές τεχνολογίες. 
 
Η προσέγγιση του iMuSciCA θα περάσει σε πιλοτική λειτουργιά/δοκιμασία σε πραγματικά σχολικά περιβάλλοντα με ένα σημαντικό αριθμό συμμετεχόντων (διδάσκοντες και μαθητές) στο Βέλγιο στην Γαλλία και στην Ελλάδα. Το Ερευνητικό Κέντρο "Αθηνά" και η Μονάδα Ρομποτικής Αλληλεπίδρασης και Επικοινωνίας είναι ένας απο τους εταίρους του έργου. Περισσότερες πληροφορίες για την επιστημονική ομάδα του ΕΚ "ΑΘηνά" στο 'εργο θα βρείτε εδώ
 
 
 
 
 
 
 

Ημερολόγιο εκδηλώσεων

S M T W T F S
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30