Μια πρωτοποριακή διαδικτυακή εφαρμογή που υπόσχεται να βελτιώσει τις διατροφικές συνήθειες των μαθητών

10-04-2018
ΕΚ "Αθηνά"

Μια πρωτοποριακή διαδικτυακή εφαρμογή αναπτύσεται στο πλαίσιο του έργου Capsella -έργο του ΕΚ "Αθηνά"-, σε συνεργασία με το Δήμο της ιταλικής πόλης Αsti και την εταιρεία We Deliver Taste. Με στόχο τη βελτίωση της σχολικής διατροφής, η εφαρμογή απευθύνεται στους χρήστες των δημοτικών σχολείων της ιταλικής πόλης Asti και προωθεί την αλληλεπίδραση μεταξύ των πολιτών, του Δήμου και των υπευθύνων των σχολικών εστιατορίων, προκειμένου να βελτιωθούν οι διατροφικές συνήθειες των μαθητών, η ποιότητα ζωής τους και να μειωθεί ο κίνδυνος ασθενειών που οφείλονται σε ακατάλληλες διατροφικές συνήθειες. 
 
Το ερωτηματολόγιο που θα προταθεί μέσω της εφαρμογής θα συλλέξει πληροφορίες σχετικά με τις καθημερινές διατροφικές συνήθειες των μαθητών, δεδομένα χρήσιμα για τα αρμόδια γραφεία του Δήμου του Asti που μπορούν να οδηγήσουν σε προτάσεις σχεδίων με στόχο την υιοθέτηση πιο υγιεινών τρόπων ζωής προσαρμοσμένων στην ηλικία τους.
 
To έργο Capsella αξιοποιεί καινοτόμες τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνίας για να υπηρετήσει τον τομέα της αγροδιατροφής και την βιοποικιλότητα προσφέροντας λύσεις προσαρμοσμένες στις ανάγκες όλων των παραγόντων που σχετίζονται με την διατροφική αλυσίδα. Πρόκειται για μια πλατφόρμα καινοτομίας που στηρίζεται στη δύναμη των ανοικτών δεδομένων για να διευκολύνει την αλληλεπίδραση μεταξύ των κοινοτήτων και δικτύων αγροτών με τους εμπειρογνώμονες και να προσφέρει διαδικτυακά εργαλεία (συνεργασίας και ανταλλαγής ανοικτών δεδομένων) και εφαρμογές που ανταποκρίνονται στις ανάγκες τους.