Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 2ο Θερινό Σχολείο της ACM για την Επιστήμη των Δεδομένων!

03-08-2018
ΕΚ "Αθηνά"

Το 2ο Θερινό Σχολείο της ACM για την Επιστήμη των Δεδομένων ολοκληρώθηκε με επιτυχία αφήνοντας αξέχαστες εντυπώσεις στους μαθητές και στους καθηγητές. Όλα τα μαθήματα πραγματοποιήθηκαν από τις 12 έως τις 18 Ιουλίου στο Royal Olympic Hotel, το οποίο βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας ακριβώς στη σκιά της Ακρόπολης και δίπλα στα ερείπια του επιβλητικού Ναού του Δία.
 

Εξήντα νέοι επιστήμονες υπολογιστών και μηχανικοί από όλες τις ηπείρους, νέοι καθηγητές, μεταδιδακτορικοί, υποψήφιοι διδάκτορες και φοιτητές μεταπτυχιακών προγραμμάτων έφτασαν στην Αθήνα για να παρακολουθήσουν μια εντατική εβδομάδα διαλέξεων, πρακτικών συνεδριάσεων και κεντρικών ομιλιών από 9 καταξιωμένους επιστήμονες.

 

Έξι μαθήματα σε Big Data, Machine Learning και Data Science επιλέχθηκαν για να προσφέρουν στους σπουδαστές την ευκαιρία να αναπτύξουν δεξιότητες και εξειδίκευση, να διευρύνουν τη διεθνή τους εμπειρία και να επωφεληθούν από αυτή τη μεγάλη ευκαιρία γνώσης. Οι θεματικές των μαθημάτων ήταν οι εξής:

 

Το ακαδημαϊκό μέρος του προγράμματος εμπλουτίστηκε από μια κεντρική ομιλία του Raghu Ramakrishman, CTO for Data στη Microsoft, εστιάζοντας στη διαχείριση όλων των δεδομένων παντού, με έξυπνο και υπεύθυνο τρόπο.

Το Θερινό Σχολείο για την επιστήμη των Δεδομένων διοργανώθηκε από την ACM (Association of Computer Machinery), το ACM Europe Council, και το Ερευνητικό Κέντρο "Αθηνά". Υποστηρικτές του φέτος είναι το ACM Sigmod, το ACM SIGKDD, η Microsoft και το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.