Πραγματοποιήθηκε με δυναμική παρουσία το 17ο Ελληνικό Συμπόσιο Διαχείρισης Δεδομένων

3 κεντρικοί ομιλητές, 20 σύντομες παρουσιάσεις, 21 ερευνητικές ομιλίες και πάνω από 140 συμμετέχοντες

06-08-2019
ΕΚ "Αθηνά"

Το Ελληνικό Συμπόσιο Διαχείρισης Δεδομένων (ΕΣΔΔ) πραγματοποιήθηκε για 17η χρονιά τη Δευτέρα 8 και την Τρίτη 9 Ιουλίου 2019 στην Αθήνα δημιουργώντας το κατάλληλο πλαίσιο για την παρουσίαση και τη συζήτηση των τελευταίων εξελίξεων γύρω από το πεδίο της διαχείρισης δεδομένων.
 
Η φετινή διοργάνωση του ΕΣΔΔ πραγματοποιήθηκε μέσα σε ένα κλίμα ενθουσιασμού δημιουργώντας υψηλή διαδραστικότητα και καλύπτοντας παράλληλα μια μεγάλη θεματολογία. Στο φετινό συμπόσιο, προσκλήθηκαν 3 κεντρικοί ομιλητές, οργανώθηκαν 2 συζητήσεις από στελέχη εταιρειών, 21 ερευνητικές ομιλίες και 20 σύντομες παρουσιάσεις. Παράλληλα, κατά τη διάρκεια του Συμποσίου παρουσιάστηκαν 7 demos και οργανώθηκαν 2 πάνελ συζητήσεων με αντικείμενο συζήτησης την επιχειρηματικότητα, δίνοντας την ευκαιρία σε νεοφυείς επιχειρήσεις να παρουσιαστούν στο κοινό, καθώς και τη σχέση τεχνιτής νοημοσύνης/διαχείρισης δεδομένων.
 
 
Περισσότεροι από 140 συμμετέχοντες από το χώρο της ακαδημαϊκής κοινότητας και της βιομηχανίας, τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό παρακολούθησαν με ενδιαφέρον τις εργασίες του Συμποσίου. Με αφορμή το φετινό Συμπόσιο, παρουσιάστηκε η νέα ταυτότητα του ΕΣΔΔ, η οποία περιλαμβάνει τη νέα ιστοσελίδα και το νέο λογαριασμό Twitter (@HDMSymposium). Με τη λήξη της πρώτης ημέρας του ΕΣΔΔ, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν μεταξύ τους στο επίσημο δείπνο της οργανωτικής επιτροπής για θέματα που απασχολούν την κοινότητα της διαχείρισης των δεδομένων, όπως οι νέες τεχνολογίες, οι τεχνικές για υψηλή απόδοση και επεκτασιμότητα στη διαχείριση των δεδομένων, οι ιδέες γύρω από την επιχειρηματικότητα κ.ά.
 
Στην επιτυχία του 17ου ΕΣΔΔ ιδιαίτερα σημαντική ήταν η ευγενική και πολύτιμη υποστήριξη των Sponsors, INOS, Lenses.io, Marathon Venture Capital και Όμιλος OTE καθώς επίσης και των Student Sponsors, IBM, Kotsovolos, και Oracle, οι οποίοι προσέφεραν την ευκαιρία σε 20 μαθητές να πάρουν μέρος στη φετινή διοργάνωση.
 
 
 
 
 
Το ΕΣΔΔ αποτελεί το ετήσιο βήμα της ελληνικής διεθνούς κοινότητας βάσεων δεδομένων για τη δικτύωση στελεχών, ακαδημαϊκών και φοιτητών σε θέματα διαχείρισης δεδομένων.
 
 
 
 
 
Πρόεδροι του 17ου ΕΣΔΔ ήταν οι Θοδωρής Δαλαμάγκας και Γεωργία Κούτρικα (Ερευνητές στο ΕΚ «Αθηνά»). Πρόεδρος του προγράμματος ήταν ο Στράτος Υδραίος (Harvard University). Το φετινό συμπόσιο διοργανώθηκε από το Ερευνητικό Κέντρο "Αθηνά".
 
Ιστότοπος Συμποσίου: https://hdms19.athenarc.gr/.